Iatropedia

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Μαγνησία και Έβρος – Ανέβηκε επίπεδο και το κέντρο της Αθήνας

Άλλαξε ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροροφορίες, στο "κόκκινο" επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εισέρχονται δύο ακόμη περιοχές, ενώ το κέντρο της Αθήνας από το "κίτρινο" ανέβηκε στο "πορτοκαλί" επίπεδο, του αυξημένου κινδύνου.

Η Πολιτική Προστασία εντάσσει στο «κόκκινο» επίπεδο 4 ακόμα δύο περιοχές, ενώ επίπεδο αλλάζει και το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, επιδημιολογική επιβάρυνση εμφανίζουν η Μαγνησία και ο Έβρος και το κέντρο της Αθήνας.

Τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία του κορονοϊού, ανεβάζουν επίσης Άρτα και Άγιο Όρος από το «πράσινο» στο «κίτρινο» επίπεδο.

Σταθερά στο «κόκκινο» παραμένουν: Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα, Λάρισα, Κιλκίς, Καστοριά, Δράμα, Καβάλα Ξάνθη, Σέρρες, Καρδίτσα και Ημαθία.

Υπάρχουν όμως και οι θετικές εξελίξεις σχετικά με την πορεία του κορονοϊού, καθώς Θεσπρωτία, Ρέθυμνο, Λακωνία, Ηλεία και Ευρυτανία κατεβαίνουν από το «πορτοκαλί» στο «κίτρινο».