Iatropedia

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε ιατρικές επισκέψεις στα παθολογικά ιατρεία από σήμερα

Οι Παθολόγοι Ιατροί συνεχίζουν να εξυπηρετούν κανονικά από Δευτέρα 4 Μάϊου 2020 όλους τους ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς από ότι συνήθως και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος υπενθυμίζει ότι τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας «βάσει των προδιαγραφών που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας, τον Ε.Ο.Δ.Υ. τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους» και υπενθυμίζει ότι οι επισκέψεις σ’ αυτά γίνονται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Τονίζουν επίσης, απευθυνόμενοι προς τους ασθενείς και κυρίως τους χρονίως πάσχοντες ότι «θα πρέπει να προγραμματίσουν άμεσα επίσκεψη στον Παθολόγο τους, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους μετά την πολυήμερη απομόνωση».

Δείτε ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία και ποιες είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια ασφαλή ιατρική επίσκεψη σε αυτά.

Ασφάλεια 

Διαδικασία εξέτασης 

Η προσέλευση των ασθενών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού αφού αρχικά επικοινωνήσουν με τον/την ιατρό τους (ανά τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά).

Μέτρα προστασίας χώρου

Εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και μεταξύ των εργαζομένων (νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) με οιαδήποτε σχέση στους χώρους του ιατρείου

Οι Παθολόγοι της Π.Φ.Υ. συμβουλεύοντας σωστά και στην πλειοψηφία τους αφιλοκερδώς τους ασθενείς τους κι όχι μόνο, κατόρθωσαν να μειώσουν δραστικά την προσέλευση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση αυτών, όπως αναφέρουν οι ίδιοι:

«Ο Παθολόγος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας, αφ’ενός γιατί είναι η πολυπληθέστερη ειδικότητα και εφ’ ετέρου γιατί είναι η ειδικότητα που διαχειρίζεται τις λοιμώξεις. Τη περίοδο της πανδημίας απέδειξε ότι με αίσθημα ευθύνης και εγκυρότητα καθοδήγησε τόσο εξωνοσοκομειακά όσο και ενδονοσοκομειακά τόσο τα ύποπτα κρούσματα όσο και τους ασθενείς που νόσησαν από τον Covid 19», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.