Iatropedia

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τα 11.000 τα κρούσματα εκτός Κίνας – Αναλυτικός κατάλογος

Νότιος Κορέα, Ιταλία, Ιράν, Ιαπωνία και Γαλλία έχουν τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Μόνο τη Δευτέρα, τέσσερις χώρες ανέφεραν ότι ο κορωνοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε στα εδάφη τους.

Περισσότερες από 70 είναι πλέον οι χώρες και περιοχές του πλανήτη εκτός Κίνας στις οποίες έχουν αναφερθεί κρούσματα της αναπνευστικής λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19. Ο νεότερος παγκόσμιος απολογισμός αποκαλύπτει ότι τα κρούσματα σε αυτές είναι πλέον 10.785. Από τους ασθενείς, οι 173 δεν κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή.

Στον σχετικό κατάλογο, που παρατίθεται στη συνέχεια, προστέθηκαν χθες τέσσερις χώρες. Ανδόρρα, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία και Πορτογαλία επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 τα πρώτα τους κρούσματα.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός: “Πιστεύω ότι έχω νοσήσει! Τι πρέπει να κάνω;” – Τα πρώτα βήματα πριν τη διάγνωση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο ανέρχεται πλέον σε 90.936. Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 3.117 εξ αυτών. Περισσότεροι από 48.000 άνθρωποι έχουν πια αναρρώσει.

Ποιες είναι οι χώρες (πλην Κίνας)

Ακολουθούν οι χώρες εκτός ηπειρωτικής Κίνας στις οποίες ο κορωνοϊός Covi-19 έχει κάνει την εμφάνισή του. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και τρεις περιοχές ειδικού διοικητικού καθεστώτος (Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊβάν). Ο συνολικός αριθμός κρατών και περιοχών όπου έχει ανιχνευθεί ο κορωνοϊός ανέρχεται σε 73.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: Επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα εκτός Κίνας σε 10 ημέρες – Ξεπέρασαν τα 9.000

Είκοσι χώρες με ένα κρούσμα

Υπάρχουν, τέλος, άλλες 20 χώρες, σε κάθε μία από τις οποίες ο κορωνοϊός Covid-19 είχε ανιχνευθεί έως σήμερα το πρωί σε ένα άτομο. Οι χώρες αυτές είναι οι εξής:

Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 80.151 κρούσματα, ενώ έχουν καταλήξει 2.944 ασθενείς.