Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για το πρώτο νεογέννητο – θύμα του κορονοϊού στη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων
Στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του νεαρότερου σε ηλικία θύματος του κορονοϊού στη χώρα μας, του νεογέννητου ηλικίας μόλις 37 ημερών βρέφους, έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του νοσοκομείου "Αγλαΐα Κυριακού". Το νεογνό κατέληξε στον θάνατο μετά από 24 ημέρες επίπονης νοσηλείας στα νοσοκομεία Παίδων.

Το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, χτυπημένο από επιπλοκές της νόσου Covid-19 και συγκεκριμένα, από το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας που του προκάλεσε η ασθένεια. Να σημειωθεί ότι μολύνθηκε από τους οικείους του, καθώς όπως έγινε γνωστό, νοσούσαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι πρόκειται για αγοράκι, το οποίο γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021.Μόλις 16 ημέρες μετά τη γέννησή του εισήχθη αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με συμπτώματα ρινίτιδας και πυρετό. Εκεί τέθηκε η διάγνωση Covid-19, μετά από τον εργαστηριακό έλεγχο.

Το νεογέννητο βρέφος παρέμεινε στο νοσοκομείο έως τις 18/2/21, οπότε εμφάνισε επιδείνωση από το αναπνευστικό και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του διπλανού νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Του χορηγήθηκε αγωγή, όμως, εμφάνισε επιδείνωση και στις 19/2, σε ηλικία μόλις 23 ημερών διασωληνώθηκε. Παρέμεινε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής επί σχεδόν 20 ημέρες και τελικά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έχασε τη μάχη.

Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS*, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV*1 με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή»

 

*Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας 

*1 Μηχανικός αερισμός υψηλής συχνότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν