Iatropedia

Κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι – Ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους

Αρνητικά ήταν και τα 177 δείγματα που έλαβε προς εξέταση χθες 22/04/2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά από ιχνηλάτηση επαφών των 150 θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι. Ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος έλαβε η αγωνία των κατοίκων της περιοχής του Κρανιδίου, καθώς και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από τον πληθυσμό, αποδείχθηκαν αρνητικά στον ιό. Τα δείγματα ελήφθησαν από πολίτες της ευρύτερης περιοχής με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή οι ασθενείς – φιλοξενούμενοι της Δομής. Ήταν κυρίως υπάλληλοι καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, εργαζομένοι σε τράπεζες, περίοικοι και αστυνομικοί.

Ενωμεταξύ, δύο παιδιά μικρής ηλικίας από τη δομή των μας από τη δομή των μεταναστών, θετικά στοον ιό, μεταφέρθηκαν το βράδυ από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Τα παιδιά, ηλικίας 7 και 4 ετών είχαν έντονα συμπτώματα και υψηλό πυρετό, ενώ το ένα από αυτά έπασχε και από σοβαρό υποκείμενο νόσημα, πριν προσβληθεί από τον ιό. Η μεταφορά τους σε νοσοκομείο της Αθήνας κρίθηκε από τους γιατρούς επιβεβεβλημένη.