Iatropedia

Κορωνοϊός: Αυτό είναι ο νέος τετραψήφιος αριθμός του ΕΟΔΥ για όλες τις πληροφορίες [vid]

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Τη λειτουργία τετραψήφιου αριθμού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΙ για την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε το νέο τετραψήφιο νούμερο για το κοινό. Στον αριθμό αυτό, άνθρωποι που έχουν συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχουν την υποψία ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί μετά από επαφή με ασθενή της νόσου, θα μπορούν να λάβουν οδηγίες. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ θα δίνουν τις απαραίτητες οδηγίες και την υπεύθυνη ενημέρωση, για να απευθύνονται οι πολίτες είτε στον οικογενειακό γιατρό τους, είτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εάν έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Ποιον ασθενή θεωρεί «κρούσμα» ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα έχουν ιχνηλατηθεί 1.500 άτομα που αποτελούν επαφές ή στενές επαφές των 45 μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού, ενώ από την ίδια έρευνα των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, έχουν προκύψει 800 υπό εξέταση δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ.