Iatropedia

Κορωνοϊός: 400 Έλληνες με 3 πτήσεις από το Λονδίνο μπαίνουν σε καραντίνα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα περιμένει τους 400 Έλληνες στο αεροδρόμιο. Θα θερμομετρηθούν και θα μπουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τρεις πτήσεις με συνολικά 400 Έλληνες φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα από το Λονδίνο. Σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει, μόλις θα φτάσουν στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού κάνει σε όλους θερμομέτρηση θα ληφθεί και δείγμα από τον κάθε έναν προκειμένου να ελεγχθούν όλοι για κορονοϊό.

Και οι 400 Έλληνες θα μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι τους. Μάλιστα, θα εφαρμοστεί αυστηρός έλεγχος για την τήρηση αυτού του περιορισμού σύμφωνα με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Ελληνική Αστυνομία.

Κορωνοϊός:

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν οι επαναπατρισθέντες Έλληνες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα της 14ήμερης καραντίνας, ανέφερε:

«Οι συστάσεις μας είναι αυστηρότατες για το θέμα της κυκλοφορίας. Και να πω και κάτι, κάθε μέτρο είναι ανοιχτό. Εμείς κάνουμε σύσταση, παράκληση, έκκληση στον κάθε πολίτη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι ώρα εκπτώσεων. Είναι ώρα που ο καθένας δεν πρέπει να χαλαρώσει στην πειθαρχία απέναντι στα ζητήματα που έχουν
εξαγγελθεί και τις οδηγίες που έχουν. Εάν ο καθένας δεν το αντιλαμβάνεται και έχουμε κινητικότητα περιττή, προφανώς κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».