Iatropedia

Κοροναϊός: Εκτοξεύτηκαν οι χρήστες βιντεοπαιχνιδιού που προσομοιάζει μια παγκόσμια πανδημία!

Ένα ηλεκτρονικό βιντεοπαιχνίδι που προσομοιάζει την εξάπλωση ενός θανάσιμου ιού σε όλο τον κόσμο γνωρίζει κατακόρυφη αύξηση σε δημοτικότητα στην Κίνα, εν μέσω της επιδημίας του νέου κοροναϊού!

Την περασμένη Τετάρτη, οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το παιχνίδι έγινε το πιο δημοφιλές σε κινητά τηλέφωνα στην Κίνα.

Μερικοί παίκτες υποστηρίζουν ότι οι χρήστες κατεβάζουν το παιχνίδι ως τρόπο αντιμετώπισης των φόβων γύρω από τον νέο κοροναϊό.

Ο κοροναϊός έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει τουλάχιστον 25 άτομα στη χώρα και έχει μολύνει περισσότερα από 800.

Το παιχνίδι ονομάζεται Plague Inc. και αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ndemic Creations με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που δίνει στον χρήστη τον έλεγχο μιας νόσου, που πρέπει να την εξελίξει σε παγκόσμια πανδημία, προτού η επιστημονική κοινότητα μπορέσει να αναπτύξει μια θεραπεία.

Ο γενικός στόχος είναι να «φθάσει στο τέλος της ανθρώπινης ιστορίας», δηλαδή… να πεθάνουμε όλοι!

Η Ndemic Creations ανακοίνωσε μέσω twitter ότι έλαβε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την έξαρση του νέου κοροναϊού και, πλέον, ανακατευθύνει τους χρήστες στην σχετική ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

Το παιχνίδι Plague Inc. έχει «κατεβεί» πάνω από 120 εκατομμύρια φορές από το 2012 και έχει κερδίσει πολλά βραβεία για βιντεοπαιχνίδια.

Ένας χρήστης της κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Weibo είπε: «Ο καλύτερος τρόπος να εξαλειφθεί ο φόβος είναι να κοιτάξουμε τον φόβο στο πρόσωπο».

Και αυτό, επιλέγουν να το κάνουν… παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

Πηγή: https://www.bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοροναϊός: Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Σωτήρης Τσιόδρας για κοροναϊό: ‘Τα νέα δεδομένα που εξέτασε ο ΠΟΥ – Καθυστέρησαν πολύ οι Κινέζοι’

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο νέος κοροναϊός δεν είναι ακόμα απειλή για την παγκόσμια υγεία»