Κικίλιας: Διαδικτυακή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για πυρκαγιές και καύσωνα

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σήμερα το πρωί διαδικτυακή σύσκεψη με τη συμμετοχή των διοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών και του διοικητή του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, με αντικείμενο την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα στην οποία έχει τεθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα που δοκιμάζουν τη χώρα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές στις περιοχές που πλήττονται από φωτιές.

Συγκεκριμένα:

α) Εύβοια: Τα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου και Ιστιαίας, το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού και το Νοσοκομείο Χαλκίδας
β) Ηλεία: Τα Κέντρα Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων και τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας
γ) Μεσσηνία: Το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

• Με απόφαση του Υπουργού Υγείας τέθηκαν σε ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους, το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και η Μονάδα Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»

• Επικαιροποιήθηκε, με βάση τα τελευταία δεδομένα, το πρωτόκολλο παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών στους πλησιέστερους και καταλληλότερους υγειονομικούς σχηματισμός (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας)

• Διαπιστώθηκε πλήρης επάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού (μάσκες, φιάλες οξυγόνου, φορητοί νεφελοποιητές οξυγόνου, αλοιφές, γάζες κλπ) στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες

• O Υπουργός Υγείας επεσήμανε τον συντονιστικό ρόλο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων