Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην Βουλή θα κάνουν αύριο οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο

  • Iatropedia
καθαρίστριες
Την πρόθεσή τους να προβούν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην Βουλή και εν συνεχεία να καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους στα Κόμματα του Κοινοβουλίου πλην της Χρυσής Αυγής, γνωστοποίησαν με σημερινή τους ανακοίνωση οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου μέσω σχετικής ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2019, 9-11π.μ. ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ο αγώνας των καθαριστριών για να σώσουν τη δουλειά τους συνεχίζεται. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου ήταν στο δρόμο μαζί με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών όταν ο Σύριζα ήταν στην Αντιπολίτευση, διεκδικώντας εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο.

Μάλιστα στο Δρομοκαϊτειο στις Κινητοποιήσεις εμφανίστηκαν πολλά στελέχη του Σύριζα μεταξύ αυτών ο κος Ξάνθος, η κα Δούρου, ο κος Μαντάς δηλώνοντας στήριξη στον αγώνα τους.

Τα ξέχασαν όλα όταν έγιναν Κυβέρνηση. Η ευαισθησία τους, η αντιμνημονιακή ρητορική εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες εργάζονται ως μόνιμες σε τομείς του Δημοσίου. Αντιθέτως οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου, είναι ένα βήμα πριν την απόλυση.

Τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις και απολύονται. Δουλεύουν σπαστά ωράρια, (5 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα), 6ωρο με 490 ευρώ το μήνα. Τους οφείλονται από 80 repo σε κάθε μία. Δηλαδή πρέπει όλες από σήμερα να λείπουν με repo από το Νοσοκομείο για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα repo έως τέλος της σύμβασής τους.

Ζητάμε την σύσταση των Οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίησή τους. Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια με τους εργολάβους και συμβάσεις. Ζητάμε έστω την παράταση των συμβάσεων για ένα έτος. Την έκδοση ενιαίας προκήρυξης και αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, ώστε να έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Υπάρχει Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή. Ζητάμε να κατατεθεί σχετική τροπολογία. Είναι επείγον καθότι ο διαγωνισμός για πρόσληψη καθαριστριών ξεκινάει.

Την Τετάρτη 20/2/2019 και ώρα 9π.μ. οργανώνουμε καθιστική διαμαρτυρία με τις καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου έξω από τη Βουλή στη Βασιλίσσης Σοφίας για δύο ώρες. Μετά θα καταθέσουμε υπόμνημα με τις θέσεις μας στα Κόμματα του Κοινοβουλίου πλην της Χρυσής Αυγής.