Iatropedia

ΚΑΤ: Βλάβες στο ρεύμα από χθες – Με γεννήτρια λειτουργεί το νοσοκομείο

Σοβαρή βλάβη στα συστήματα ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο ΚΑΤ, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων. Από χθες το βράδυ το νοσοκομείο λειτουργεί με γεννήτριες.

Από χθες το βράδυ τα μεσάνυκτα 00:15, όπου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λόγω βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου, τέθηκαν σε λειτουργία οι γεννήτριες. Το Νοσοκομείο υπολειτουργεί, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ανώ αναβάλλονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

«Το πρόβλημα διαπιστώθηκε ότι είναι εσωτερικό και οφείλεται σε βλάβη του διακόπτη ο οποίος στοιχίζει περίπου 8.000 ευρώ. Αποκαθίσταται η βλάβη και το μεσημέρι θα επανέλθει η λειτουργία του Νοσοκομείου. Η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου ΚΑΤ όπως και των άλλων Νοσοκομείων οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει ότι έχει «τεράστιες ευθύνες», ο διοικητής του νοσοκομείου ΚΑΤ, ο οποίος δεν προσήλθε στο νοσοκομείο, όταν προέκυψε το πρόβλημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει, ότι τα νοσοκομεία «όπως παραδέχτηκε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν 1 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος Σεπτέμβρη στερεύουν οι προϋπολογισμοί τους. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα».