Iatropedia

Κακοκαιρία Daniel – Πολιτική Προστασία: Πώς να προστατευθείτε από τους κινδύνους

Συστάσεις προς τους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι τις επόμενες ώρες όσοι αναμένεται να επηρεαστούν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες  θα πρέπει να λάβουν τα εξής μέτρα αυτοπροστασίας:

Κακοκαιρία Daniel: Μέτρα σε περιοχές με έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr