Iatropedia

ΙΣΝ: Άρχισαν οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου της Πρωτοχρονιάς SNF RUN 2023

Ο αγώνας αρχίζει 4 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, καλύπτει διαδρομή τριών χιλιομέτρων γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Την έναρξη των εγγραφών για τον πρώτο αγώνα δρόμου του νέου έτους, τον SNF RUN: FIRST RUN, ανακοίνωσε το Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο αγώνας αρχίζει στις 00:04′ ακριβώς μετά την αλλαγή του χρόνου. Καλύπτει διαδρομή 3 χιλιομέτρων γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ.

Ο εφετινός αγώνας SNF RUN: FIRST RUN έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα. Το 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Σπύρου Λούη, του πρώτου μαραθωνιονίκη στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα.

Με αφορμή αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο, θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη που θα τερματίσουν τον πρωτοχρονιάτικο αγώνα. Πρόκειται για το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal. Το κύπελλο έχει αποκτηθεί από το ΙΣΝ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s και εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

Το εορταστικό σκηνικό στο ΚΠΙΣΝ συνθέτουν τα φωταγωγημένα έλατα, η συναυλία του Jerome Kaluta με την Big Band του, κεράσματα, μπαλόνια για τα παιδιά, το Παγοδρόμιο στο Κανάλι (αυτή τη φορά με συνθετικό πάγο, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης) και πολλές εκπλήξεις. Όπως κάθε χρόνο, ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά θα περιμένει τους δρομείς στην επιστροφή τους. Αυτή τη φορά με το DJ set του Ιταλού Beppe Loda.

Για να κάνετε την εγγραφή σας στον αγώνα επισκεφθείτε το snf.org ή πατήστε ΕΔΩ.

Επίσημη χρονομέτρηση

Ο SNF RUN: FIRST RUN δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στην κατάκτηση του πρώτου στόχου του έτους.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

Ο αγώνας SNF RUN: FIRST RUN έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με ελάχιστη συνδρομή 5 ευρώ (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), οι συμμετέχοντες στηρίζουν δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τα παιδιά. Οι οργανισμοί είναι το «Καρκινάκι» και το Σβουρένειο ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Κω.

Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Στη συνέχεια, το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα επιμεριστεί και θα διατεθεί ισομερώς ως δωρεά στους δύο οργανισμούς.