Iatropedia

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε τέσσερις ΝΕΕΣ περιοχές εμφανίστηκαν μολυσμένα κουνούπια – Πίνακες από τον ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο κατάλογο των επηρεαζόμενων περιοχών από νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια.

Στις περιοχές, στις οποίες είχαν εντοπιστεί κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν ακόμη τέσσερις Περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών και Έβρου είναι οι νέες περιοχές που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια και συγκεκριμένα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

Δείτε τις περιοχές της προηγούμενης εβδομάδας – Ιός του Δυτικού Νείλου: Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας κυκλοφορούν μολυσμένα κουνούπια

Η Επιτροπή για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Τροπικών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, μετά από ηλεκτρονική σύσκεψη στις 20/08/2019, και λαμβάνοντας υπόψη:

‐ τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) έως τις 20/08/2019, και

‐ τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των εκτιμώμενων περιοχών έκθεσης, σύμφωνα με την διερεύνηση των δηλωθέντων κρουσμάτων, αποφάσισε ότι οι επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές για την περίοδο μετάδοσης 2019, μέχρι τις 20/08/2019, περιλαμβάνουν:

I. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:

II. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:

III. Από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:

IV. Από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας:

V. Από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

VI. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής:

VII. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

VIII. Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:

IX. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

X. Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων:

XI. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:

XII. Από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:

XIII. Από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:

XIV. Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου:

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την επάρκεια αίματος και τις Αιμοδοσίες

Το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης – ΣΚΑΕ/ Ε.Ο.Δ.Υ. τονίζει βασικές οδηγίες προς τους αιμοδότες για την ασφάλεια του αίματος:

 Παροχή οδηγιών στους αιμοδότες,