Iatropedia

Ημερίδα για τις επιδημίες και τις πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 9.30 το πρωί. Το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει διαδικτυακά.

Ημερίδα για τις επιδημίες και τις πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική. Στη διάρκειά της διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναφερθούν στα νοσήματα που έπληξαν τον πλανήτη από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Στην ημερίδα ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων οι κ.κ. Στέφανος Γερουλάνος, Μάριος Λαζανάς, Γεώργιος Σαρόγλου, Σωτήριος Τσιόδρας, Κυριάκος Σουλιώτης κ.λπ. Συντονιστής της ημερίδας είναι ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Μάριος Κ. Λαζανάς, διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων.

Οι πανδημίες έχουν τεράστιες επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει έως στιγμής σχεδόν 622 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια θανάτους.

«Ανασκοπώντας την πορεία της πανδημίας, ήταν αυτονόητος ο παραλληλισμός, η σύγκριση και η αναζήτηση διδαγμάτων από επιδημίες ή πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα κατά το παρελθόν», επισημαίνει ο κ. Λαζανάς.

Η ευλογιά, η πολιομυελίτιδα, η γρίπη και η HIV λοίμωξη είναι μερικές μόνο από τις νόσους που θα συζητηθούν στην ημερίδα. Ιδιαίτερη αναφορά, εξ άλλου, θα γίνει στις ψυχολογικές και στις οικονομικές επιπτώσεις τους.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι). Θα αρχίσει στις 09.30′ π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 15.30′ μ.μ. Η παρακολούθησή της μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά (LiveStreaming) στο link: https://bit.ly/3fmWRL8

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν ΕΔΩ.