Iatropedia

Οι καλύτερες τροφές για πιο γερά οστά

Το φαγητό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει τα οστά σας. Το να γνωρίζετε ποιες τροφές είναι πιο πλούσιες σε ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών και τη συνολική σας υγεία, θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές κάθε μέρα.

Δείτε ποιες τροφές κάνουν καλό στα οστά σας και ποιο είναι το βασικό συστατικό της κάθε μίας στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον οργανισμό National Osteoporosis Foundation (NOF):

-Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χωρίς λιπαρά γάλα, γιαούρτι και τυρί: Ασβέστιο. Μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι και εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

-Ψάρια, όπως σαρδέλες κονσέρβα και σολομός (με τα κόκαλα): Ασβέστιο

-Λιπαρά ψάρια ποικιλίες όπως σολομός, σκουμπρί, τόνος και σαρδέλες: Βιταμίνη D

-Γογγύλια, λάχανο, μπάμιες, κινέζικο λάχανο, πικραλίδα και μπρόκολο: Ασβέστιο

-Σπανάκι, τεύτλα, μπάμιες, προϊόντα ντομάτας, αγκινάρες, μπανάνες, πατάτες, γλυκοπατάτες, λάχανο και σταφίδες: Μαγνήσιο

-Προϊόντα ντομάτας, σταφίδες, πατάτες, σπανάκι, γλυκοπατάτες, παπάγια, πορτοκάλια, μπανάνες και δαμάσκηνα: Κάλιο

Κόκκινες πιπεριές, πράσινες πιπεριές, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μπρόκολο, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, παπάγια και ανανάς: Βιταμίνη C

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κατσαρό λάχανο, το απλό λάχανο, σπανάκι, γογγύλια και λαχανάκια Βρυξελλών: Βιταμίνη Κ

http://nof.org/foods

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστήμονες έφτιαξαν το πρώτο τεχνητό άκρο στο εργαστήριο

Ποιες φλούδες κάνουν καλό στην υγεία μας