Γκάγκα στο ΕΚΑΒ: Με επάρκεια πετρελαίου και τροφίμων το αποκλεισμένο Παίδων Πεντέλης – Χωρίς προβλήματα «Αμ. Φλέμινγκ» – «Σισμανόγλειο»

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Την κατάσταση των υγειονομικών δομών και κυρίως αυτών των βορείων προαστίων που πλήττονται από την κακοκαιρία "Μπαρμπαρα" επιθεώρησε από το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ η αν. υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον Συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δημήτρη Πύρρο για την κατάσταση στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Όπως ανέφερε μετά το τέλος της επίσκεψης η κ. Γκάγκα, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο έχει αποκλειστεί εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πεντέλης, έχει επάρκεια τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Πολιτική Προστασία να ανοίξει η πρόσβαση.

Δείτε ολόκληρο τον σχεδιασμό για τα Νοσοκομεία: Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε μέγιστη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία – Ειδικό σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών

Στο Σισμανόγλειο, το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία, η προσέλευση είναι μέχρι στιγμή ανοιχτή, παρά το γεγονός ότι δουλεύει με λιγότερο προσωπικό, καθώς πολλοί υγειονομικοί αποκλείστηκαν από το χιόνι στις περιοχές κατοικίας τους. Εντός του νοσοκομείου υπάρχει εκχιονιστικό μηχάνημα, ενώ δεν παρατηρούνται τεχνικά προβλήματα.

Δεν αναφέρονται προβλήματα στο Αμαλία Φλέμινγκ.

Τέλος, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση και αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικό μέσο.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, κ. Γκάγκα ζητά από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. 

«Τόσο ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε χθες εδώ, όσο και εγώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ώστε όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί να λειτουργούν απρόσκοπτα και να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Εάν παρατηρηθεί κάποιο ζήτημα παρεμβαίνουμε αμέσως για την επίλυσή του και την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις διότι οι συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ενώ το κρύο μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ που είναι σε 24ωρη επιφυλακή και όλους τους υγειονομικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε συνθήκη», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός.