Γιουχαΐσματα κατά Λεωνίδα Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ηρακλείου! Φωτό και Βίντεο

Με γιουγαϊσματα και συνθήματα έδιωξαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λ.Γρηγοράκο, από το ΠΑΓΝΗ όπου μετέβη για επίσκεψη, οι εργαζόμενοι οι οποίοι με ανακοίνωσή τους, είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή που είχαν ετοιμάσει καθώς και την ανακοίνωση που προετοίμαζε την "υποδοχή" του.

Με τις εξελίξεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός δεν εμφανίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη υπό τον φόβο ότι και εκεί θα συναντήσει ανάλογο κλίμα.

Την ίδια ώρα σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γιατροί του Βενιζελείου ακούστηκαν πολλές απόψεις αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό.

Τελικά, ενώ αρχικά αποφασίστηκε να οι γιατροί να τηρήσουν την ίδια στάση με εκείνη των γιατρών του ΠΑΓΝΗ και να αναγκάσουν σε αποχώρηση των αναπληρωτή υπουργό τελικά επικράτησε η άποψη να του επιτρέψουν την πρόσβαση στο νοσοκομείο και όσοι από γιατρούς θελήσουν να παραμείνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και να παρακολουθήσουν την τοποθέτησή του.

Η επιστολή :

Προς: Αν. Υπουργό Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκο

Η επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο μας γίνεται σε μια περίοδο ολοκληρωτικής επίθεσης της Κυβέρνησης που υπηρετείτε στα όποια εργασιακά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και λίγο πριν την ολοκληρωτική διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΠαΓΝΗ, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας.

Ξέρουμε και ξέρετε ότι δεν έρχεστε να δώσετε λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου μας. Δεν σας το επιτρέπει η πολιτική σας στην Υγεία όπως τη συναποφασίζετε με την Ε.Ε. και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και όχι τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, το λαό. Η πολιτική που υπηρετείτε και εφαρμόζετε μας βρίσκει καθολικά απέναντι. Μαζί σας δε διαπραγματευόμαστε τη διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσής μας, τη συρρίκνωση και την εκχώρηση σταδιακά υπηρεσιών και τμημάτων του νοσοκομείου μας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την εμπορευματοποίηση της υγείας. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε και αυτή είναι η μόνη μας επιλογή για να έχουμε προοπτική ως εργαζόμενοι και ως δημόσιο νοσοκομείο.

Δεν ήταν ανάγκη να έρθετε στο νοσοκομείο μας για να μάθετε για τις 500 και πλέον κενές θέσεις του οργανισμού του, ούτε για την αποχώρηση 300 και πλέον εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς καμιά αναπλήρωση, αφού έχετε απαγορέψει τις προσλήψεις. Σας είναι γνωστοί οι μειωμένοι προϋπολογισμοί τα τελευταία χρόνια – και ειδικά φέτος – του νοσοκομείου μας, που το οδηγούν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών-μονάδων-τμημάτων και που σε λίγες μέρες θα αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες λειτουργίας του, μέχρι και την τροφή των ασθενών, αφού έτσι έχετε αποφασίσει.

Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι κρατούμε όρθιο του νοσοκομείο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας, με υποστελεχωμένα όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και ολοένα αυξανόμενη εντατικοποίηση, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς, χωρίς να επηρεαζόμαστε από την επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης, ενώ εσείς με το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζετε μας οδηγείτε σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς να υπολογίσουμε την παραβίαση του ωραρίου και της πενθήμερης εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, ενώ η ανταμοιβή που μας ετοιμάζετε είναι η κατάργηση του 8ωρου, η μεγαλύτερη εργατική κατάκτηση του τελευταίου αιώνα, επιβάλλοντας 9ωρο/45ωρο.

Εργαζόμαστε σε χώρους κυρίως επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας, χωρίς υγιεινή και ασφάλεια, χωρίς εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, χωρίς γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας, που οφείλετε να μας παρέχετε. Απεναντίας, με το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζετε μας πάτε όλους πέρα από τα 67 χωρίς να μας εντάξετε στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επιπλέον των παραπάνω, μας «επιβραβεύετε» με την αξιολόγηση που τα φύλλα της έφτασαν μαζί σας σήμερα στο νοσοκομείο μας, χαρακτηρίζοντας ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς ανεπαρκείς και ανίκανους με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.

Μπορούμε να σας περιγράφουμε για ώρες πράγματα και καταστάσεις, αλλά σίγουρα θα σας τα έχουν πει κι άλλοι, τα ακούτε πλέον καθημερινά. Σας τα έγραψε πρόσφατα και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, που επειδή τόλμησε να σας πει δυο αλήθειες την εγκαλείτε στην τάξη της πολιτικής σας. Όμως να το ξέρετε, οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ δεν έχουμε μόνο φιλότιμο και διάθεση προσφοράς, έχουμε και αγανάκτηση, έχουμε και τη διάθεση για αγώνα

Πηγή: Cretalive.gr

Δείτε εδώ το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει Δαφνί και Δρομοκαϊτειο! Που θα πάνε οι ψυχικά πάσχοντες

Δείτε πως θα γίνονται οι προμήθειες στα Δημόσια Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση Βορίδη

Ποιες χώρες να αποφεύγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω έμπολα! Νέες οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των νοσοκομείων! Όλες οι αλλαγές

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends