Iatropedia

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζεται για το χειρουργείο – Τι αποκάλυψε ο γιατρός του

Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα μπει στο χειρουργείο το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου - Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί λαπαροσκοπικά και θα αφαιρεθεί όλη η χοληδόχος κύστη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης συνεχίζει να νοσηλεύεται από το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου 2026, στο Metropolitan Hospital, όπου εισήχθη αρχικά με γρίπη τύπου Α.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι γιατροί εντόπισαν χολολιθίαση – πέτρες στη χολή – κατάσταση που απαιτεί χειρουργική αντιμετώπιση. Όπως ανέφερε ο θεράπων ιατρός του, Χρήστος Ζαφειρίου, το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (14/02/2026).

Σύμφωνα πάντα με τον γιατρό του τραγουδιστή, οι πέτρες προϋπήρχαν. Το εύρημα χαρακτηρίζεται τυχαίο, καθώς, ενώ τα συμπτώματα της γρίπης υποχώρησαν μέσα στο πρώτο 24ωρο, ο τραγουδιστής συνέχιζε να αισθάνεται κοιλιακό άλγος. Αυτό οδήγησε τους γιατρούς σε περαιτέρω απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε το πρόβλημα στη χολή.

Γιώργος Μαζωνάκης – Τι δήλωσε ο γιατρός του

Ο Χρήστος Ζαφειρίου, γιατρός του Γιώργου Μαζωνάκη μίλησε αποκλειστικά στο Live News για την κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή,

«Είναι πάρα πολύ καλά. Εισήχθη στο νοσοκομείο μας την Τρίτη. Ο έλεγχος έδειξε ότι έχει χολολιθίαση. Μπήκε με διάγνωση γρίπη τύπου Α και το Σάββατο θα κάνει το χειρουργείο αυτής της χολολιθιάς, τις πέτρες στην χολή. Και αφαιρείται όλη η χοληδόχος κύστη και αφαιρείται λαπαροσκοπικά», ανέφερε αρχικά ο παθολόγος,  Χρήστος Ζαφειρίου για τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο τραγουδιστής δεν υποφέρει από πόνους, αλλά οι πέτρες ήταν τυχαίο εύρημα.

«Δεν πονάει όχι, αυτό είναι ένα τυχαίο εύρημα», διευκρίνισε, αποκαλύπτοντας ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης νιώθει τόσο καλά, που χθες ήθελε να πάει στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται και να τραγουδήσει.
«Ήθελε χθες να πάει να τραγουδήσει. Δεν τον αφήσαμε διότι του εξηγήσαμε ότι δεν πρέπει να πάει», είπε ο κ. Χρήστος Ζαφειρίου.

Φωτογραφία: EUROKINISSI