Iatropedia

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Δολοφονείται ο διαγνωστικός τομέας στο όνομα του clawback

Ανάστατοι, εξουθενωμένοι οικονομικά και εξοργισμένοι δηλώνουν οι ιατροί ΕΟΠΥΥ, του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα, που παρέλαβαν τα οικονομικά ραβασάκια του clawback για το 2018.

Με τρόμο παρακολουθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ του διαγνωστικού κλάδου, το «θέατρο του παραλόγου», όπως υποστηρίζουν,  όπου πρωταγωνιστεί το «αμείλικτο δίδυμο του Υπουργείου Υγείας».

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) παραθέτουν τα στοιχεία:

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Αναπληρωτής Υπουργός αφαιρεί στα μέσα της χρονιάς (ΦΕΚ 2276Β 15/06/18) !! σε ανύποπτο χρόνο, με ταχυδακτυλουργική μαεστρία το ποσό των 6 εκατ ευρώ !! από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις εργαστηριακές εξετάσεις βιολογικών υλικών σε σύγκριση με την αρχική προϋπολογισμένη δαπάνη (ΦΕΚ26Β 15/01/18).

Επίσης,

Σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες του εργαστηριακού τομέα, προκύπτει δυσθεώρητη αύξηση:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Είμαστε εργαζόμενοι που διεκδικούμε το αυτονόητο: Να πληρωνόμαστε

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο για «οικονομική δολοφονία ενός ολόκληρου κλάδου που συμβάλλει ενεργά στον ΑΕΠ της χώρας, στην οικονομική ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας έχει ονοματεπώνυμο», ενώ δηλώνουν ότι θα συνταχθούν με τη διαδικασία που θέσπισε το νεοεκλεγέν νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, «το οποίο και αναγνωρίζουμε, ενεργώντας από κοινού με άλλες ενώσεις σε στενή συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους. Θα συμμετάσχουμε στην κοινή σύσκεψη που διενεργείται με πρωτοβουλία του ΙΣΑ με σκοπό να αποφασισθεί μία κοινή στάση όλων των φορέων», καταλήγουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.