O Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε για την διανομή των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία της γειτονιάς, αλλά και για το περιστατικό με το βίντεο της νεαρής ειδικευόμενης παιδιάτρου στη Σάμο.
Για την πλήρη εφαρμογή της διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε:
«Αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, άνοιξαν όλες οι θεραπευτικές κατηγορίες της διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Θυμάστε πόσα χρόνια στην Ελλάδα και δικαίως, εσείς οι δημοσιογράφοι λέγατε για τις ουρές της ντροπής στον ΕΟΠΥΥ; Οι ασθενείς με βαριές ασθένειες ή οι συγγενείς τους που ταλαιπωρούνταν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ επί 15 χρόνια, πλέον μπορούν να παίρνουν τα φάρμακά τους είτε στο σπίτι τους, είτε να δηλώσουν το φαρμακείο της επιλογής τους και να τα παίρνουν από εκεί».
Για την ειδικευόμενη γιατρό στη Σάμο και τον σάλο που ξέσπασε μετά από βίντεο που ανήρτησε η ίδια, ο υπουργός είπε: «Η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε χρήση ενός νόμου που της επιτρέπει να πραγματοποιήσει το αγροτικό της στην Αττική. Βάσει αυτού του νόμου, αν το σύστημα κρίνει ότι υπάρχουν κάπου έκτακτες ανάγκες, μπορεί να σε μετακινήσει για περιορισμένο αριθμό ημερών σε κάποιο σημείο της επαρχίας. Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση και μετακινήθηκε στη Σάμο. Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Υπάρχουν περιπτώσεις στο ΕΣΥ που δουλεύεις πολύ. Η συγκεκριμένη κοπέλα δεν είναι από αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ήταν η τυπική περίπτωση υπερεργαζόμενου στο ΕΣΥ».
«Δεν υιοθετώ καθόλου την διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε το κορίτσι αυτό. Δεν μου άρεσε καθόλου. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Τα social media είναι ένας χώρος που καμιά φορά παρασύρεσαι. Μπορεί να βρέθηκε σε μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, δεν θα της πάρουμε το κεφάλι για αυτό. Με ρώτησαν αν πρέπει να κάνουν ΕΔΕ και απάντησα όχι, πάμε παρακάτω. Ένα νέο κορίτσι είναι, σπούδασε ιατρική, εργάζεται, θα βρει τον δρόμο της, δεν θα την σταυρώσουμε κιόλας», δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης.