Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η αναμονή στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων, όπου εφαρμόζεται το σύστημα «Βραχιολάκι», αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρει ότι στα 73 νοσοκομεία με διασύνδεση στο σύστημα, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης ήταν τον Μάϊο 3 ώρες και 40 λεπτά.
Τον ίδιο μήνα, εξυπηρετήθηκαν στα νοσοκομεία αυτά περισσότερα από 280.000 περιστατικά. Ιδιαίτερη θετική ήταν η εικόνα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, το οποίο είχε την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ασθενών σε όλη τη χώρα. Εξυπηρέτησε περισσότερα από 10.300 περιστατικά, με τον μέσο χρόνο αναμονής να είναι 2 ώρες και 37 λεπτά.
Ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ακόμα ότι ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί κατά 63%, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2025.
Η ανάρτηση αναλυτικά
Ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης έχει ως εξής:
«Το Σύστημα «Βραχιολάκι» για την ενημέρωση και παρακολούθηση των αναμονών στα ΤΕΠ επεκτείνεται σταθερά σε όλη τη χώρα, με 73 νοσοκομεία ήδη διασυνδεδεμένα. Ταυτόχρονα, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης ασθενών στα ΤΕΠ έχει μειωθεί κατά 63% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2025, αποτυπώνοντας έμπρακτα τη βελτίωση στη λειτουργία των εφημεριών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μόνο τον Μάιο καταγράφηκαν περισσότερα από 280 χιλ. περιστατικά στα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία, με τον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης να διαμορφώνεται στις 3 ώρες και 40 λεπτά, κάτω από τον ετήσιο μέσο όρο. Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα του ΓΝΑ ΚΑΤ, το οποίο διαχειρίστηκε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα πανελλαδικά με περισσότερα από 10,3 χιλ. περιστατικά και μέσο χρόνο εξυπηρέτησης μόλις 2 ώρες και 37 λεπτά».
Το Σύστημα «Βραχιολάκι» για την ενημέρωση και παρακολούθηση των αναμονών στα ΤΕΠ επεκτείνεται σταθερά σε όλη τη χώρα, με 73 νοσοκομεία ήδη διασυνδεδεμένα.
Ταυτόχρονα, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης ασθενών στα ΤΕΠ έχει μειωθεί κατά 63% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2025, αποτυπώνοντας… pic.twitter.com/V8oSm93MVr
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 5, 2026
Φωτογραφία: Eurokinissi