Iatropedia

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου

blood donation

Τι να προσέξουν οι αιμοδότες πριν, στη διάρκεια και μετά την αιμοληψία. Οδηγίες από το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Την 22η εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025. Θα αρχίσει στις 14:00 και θα διαρκέσει έως τις 18:00. Χώρος διεξαγωγής είναι τα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175).

Η δράση είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και κάποιο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, όπως:

«Η αιμοδοσία είναι μία πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Αυτή η μακροχρόνια και αδιάλειπτη προσφορά αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης του Συλλόγου μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΦΣΘ Αθανάσιος Αλειφτήρας, υπεύθυνος της τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που διατηρούμε ζωντανή αυτή την παράδοση για πάνω από 12 χρόνια. Η δέσμευσή μας στην υγεία των πολιτών δεν σταματά στα φαρμακεία μας, αλλά επεκτείνεται και στην πιο άμεση μορφή βοήθειας: τη δωρεά αίματος. Καλούμε θερμά όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και το ευρύτερο κοινό που επιθυμεί και μπορεί να συμμετάσχει, να ενισχύσουν αυτή την πολύτιμη προσπάθεια», πρόσθεσε.

Τι να προσέξετε πριν, στη διάρκεια και μετά την αιμοδοσία

Ο ΦΣΘ τονίζει πως όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». Οι οδηγίες αυτές είναι οι εξής:

Πριν την λήψη αίματος

Στη διάρκεια της αιμοδοσίας

Μετά την αιμοδοσία

Φωτογραφία: iStock