Επιτέλους! Ηλεκτρονικό µητρώο καταγραφής ασθενών με Χρόνιο Νευροπαθητικό Πόνο.

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Νευροπαθητικού Πόνου ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. κ. Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτριας Αναισθ/γίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής του Παν. Αθηνών, Προέδρου της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Παγκoσμίου Ινστιτούτου Πόνου (WIP), π. Προέδρου Eυρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας(ΕSRA) και Προέδρου Επιτροπής Πόνου του ΕΟΦ, στο πρόσφατο συνέδριο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόνου (WIP) στη Νέα Υόρκη (20-23 Μαΐου 2016).

Η διαδικασία θα οδηγήσει στη δηµιουργία ενός δικτύου που θα παρέχει στοιχεία και θα βοηθήσει όχι µόνο στην καλύτερη θεραπεία αλλά θα διευκολύνει και την κλινική έρευνα. «Θα έχουµε έτσι τη δυνατότητα να αντλούµε δεδοµένα, να επεκτείνουµε την έρευνά µας, να κατανοήσουµε καλύτερα τον χρόνιο νευροπαθητικό πόνο και να βελτιώσουµε τη θεραπευτική στρατηγική µας», σημειώνει η κ. Βαδαλούκα και τονίζει: «Τελικά, η κοινωνία ως σύνολο επιτυγχάνει καλύτερη απόδοση των επενδύσεων στον τοµέα της υγείας παρέχοντας καλύτερη περίθαλψη και ταυτόχρονα µείωση των δαπανών».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του μητρώου ( http://grpalliative.gr/mnp/) είναι έτοιμη από το Σεπτέμβριο, ενώ μετά και την έγκριση από τις Αρχές, ξεκινά πιλοτικά τη λειτουργία της με τη σύνδεση Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν