Έξω από την Βουλή οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου – Καθιστική διαμαρτυρία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Δρομοκαΐτειο
Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου κάνουν πράξη αυτό που από χτες προανήγγειλαν μέσω ανακκοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων τους και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την Βουλή.

Οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται ότι ενώ αρχικά πολλά στελέχη του Σύριζα μεταξύ αυτών ο κος Ξάνθος, η κα Δούρου, ο κος Μαντάς δήλωσαν στήριξη στον αγώνα τους για να σώσουν τις δουλειές τους, η «ρητορική» τους εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες εργάζονται ως μόνιμες σε τομείς του Δημοσίου. Αντιθέτως οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου, είναι ένα βήμα πριν την απόλυση.

Δρομοκαΐτειο

Τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται. Δουλεύουν σπαστά ωράρια, (5 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα), 6ωρο με 490 ευρώ το μήνα. Τους οφείλονται από 80 ρεπό σε κάθε μία. Δηλαδή πρέπει όλες από σήμερα να λείπουν με ρεπό από το Νοσοκομείο για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα ρεπό έως τέλος της σύμβασής τους.

Δρομοκαΐτειο

Ζητούν την σύσταση οργανικών θέσεων και την μονιμοποίησή τους. Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια με εργολάβους και συμβάσεις. Ζητούν -το λιγότερο- την παράταση των συμβάσεων για ένα έτος και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης και αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, ώστε να έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τη δουλειά τους.