Εθελοντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εκδρομέων για την ασφαλή κολύμβηση και τους τρόπους προστασίας από τον καύσωνα, διοργανώνει στον Πειραιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ).
Η δράση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 στην έξοδο Ε7 του λιμένος Πειραιώς. Θα αρχίσει στις 06.45′ το πρωί και θα συνεχιστεί έως τις 10. Κατά τις ώρες αυτές εκτιμάται ότι χιλιάδες ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν με τα πλοία για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Όπως εξηγεί ο ΕΕΣ σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκιά του αποτελούμενα από εθελοντές και προσωπικό του ΕΕΣ, θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους ταξιδιώτες. Τα φυλλάδια θα αφορούν τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης και την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.
Οι άνθρωποι του Οργανισμού θα μοιράζουν επίσης κρύο νερό στους ταξιδιώτες που θα επιβιβάζονται στα πλοία.