Δρομοκαΐτειο: Τι απαντά η διοίκηση στις καταγγελίες για διασπορά και πλημμελή νοσηλεία των Covid ασθενών

  • Γιάννα Σουλάκη
Δρομοκαΐτειο
Διευκρινίσεις και απαντήσεις στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με πλημμελή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, αλλά και τις αιτίες της διασποράς στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο, εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου. Ετοιμάζεται μεταφορά των ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς δική τους επιβάρυνση, όπως αναφέρεται.

Από τη διοίκηση του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» σχετικά με τη διασπορά Covid στο νοσοκομείο, διευκρινίζεται ότι από την έναρξή της πανδημίας ως σήμερα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 71 κρούσματα λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα, που παραμένουν σε δομές του Νοσοκομείου.

Τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα «Γεμέλειο» και η διοίκηση υποστηρίζει ότι έγιναν άμεσα οι εξής ενέργειες:

  • Το Γηροψυχιατρικό Τμήμα διαμορφώθηκε άμεσα για νοσηλεία ασθενών COVID-19 με ήπια συμπτωματολογία
  • Πραγματοποιήθηκαν rapid test και μοριακός έλεγχος σε όλους τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό και οι ασθενείς διαχωρίστηκαν ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.
  • Οι ασθενείς που παρουσιάζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων αποφασίστηκε να διακομίζονται άμεσα σε Γενικά Νοσοκομεία με Κλινικές COVID-19.

Συνολικά, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα και νοσηλεύονται σε Κλινικές COVID-19 Γενικών Νοσοκομείων (Σωτηρία, Αττικό, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ασκληπιείο). Δυστυχώς, δύο ασθενείς απεβίωσαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση νοσούν έξι άτομα του προσωπικού. Ο εμβολιασμός του προσωπικού ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων. Ειδικότερα, είναι εμβολιασμένο το 70% του ιατρικού προσωπικού και το 30% του νοσηλευτικού προσωπικού.

ΠΟΕΔΗΝ: «Αποθήκη ψυχών»

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) χαρακτηρίζει το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», ως «αποθήκη ψυχών». Υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς νοσηλεύονται κάτω από πλημμελείς συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα:

«Ζητούμε να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για να σωθούν οι ψυχικά πάσχοντες ασθενείς με κορονοϊό. Ήδη πέθαναν δύο και 12 είναι σε νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα. Νοσηλεύονται 33 ψυχικά πάσχοντες ασθενείς με κορωνοιο στο γηροψυχιατρικό τμήμα με απαράδεκτες συνθήκες. Σε άλλο τμήμα νοσηλεύονται ψυχικά πάσχοντες ασθενείς θετικοί με αρνητικοί στο κορωνοιο μαζί», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε το βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα:

Από την πλευρά της η διοίκηση επισημαίνει ότι:

«Στο «Δρομοκαΐτειο» εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν επικαιροποιηθεί από τις 26/11/2020, με απόφαση της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη. Μεταξύ αυτών, είναι οι συνεχείς έλεγχοι με τεστ, απαγόρευση επισκεπτηρίων, μείωση ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων, αναστολή λειτουργίας Νοσοκομείων Ημέρας», αναφέρει συγκεκριμένα.

Τέλος, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Κλινικών και με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διασποράς του SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί τη μεταφορά ασθενών που δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν