Iatropedia

Δείτε το μενού που αγαπά η καρδιά!

Ένα από τα βασικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος είναι η καρδιά για την καλή υγεία της οποίας οφείλουμε όλοι να μεριμνούμε. Δείτε ποιες τροφές μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων στο μέλλον, έτσι ώστε η καρδιά σας να χτυπάει με υγεία, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και άλλα περιέχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά τα οποία έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την κακή χοληστερόλη και να εμποδίζουν τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.

Ψάρια

Δεν έχουν βαρεθεί οι ειδικοί επιστήμονες να επισημαίνουν ότι η κατανάλωση ψαρικών ωφελεί την καρδιά αφού είναι πλούσια σε ωμέγα τρία καλά λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Τα καλά αυτά λιπαρά βρίσκονται στον σολομό, στις σαρδέλες και στον τόνο.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη χοληστερίνη σε καλύτερα επίπεδα.

Βρώμη

Βάλτε τη βρώμη στο πρωινό σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά τόσο στα κιλά σας όσο και στην λειτουργία της καρδιάς.

Μούρα

Υπερόπλο της καλής καρδιακής λειτουργίας αποτελούν τα μούρα αφού έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutritional Review, έδειξε ότι η κατανάλωση τους μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και την πίεση.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναι στη μεσογειακή διατροφή, αλλά με τι λεφτά;