Iatropedia

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν μαστογραφίες, test Pap και γυναικολογική εξέταση τον Οκτώβριο – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Οι δράσεις πρόληψης στα Δημοτικά Ιατρεία και στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης - Αναλυτικά οι ημερομηνίες και τα σημεία

Δράσεις για τη δημόσια υγεία θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στα Πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στις 25 Οκτωβρίου, οι δράσεις, μεταξύ αυτών μαστογραφία, test Pap και γυναικολογική εξέταση είναι δωρεάν και απευθύνονται στις γυναίκες αλλά και στο ευρύ κοινό, με έμφαση στην πρόληψη και στην ενημέρωση.

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν μαστογραφία  – Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου – Webinar για τον καρκίνο του μαστού

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Το webinar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. και θα αφορά τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν ο χειρουργός μαστού και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, με θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Πού βρισκόμαστε σήμερα;», καθώς και ο Χρήστος Πανόπουλος, δρ παθολόγος-ογκολόγος και διευθυντής του Ομίλου Ευρωκλινικής Αθηνών ΑΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες ηλεκτρονικά μέσω συνδέσμου που θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν στους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου – Μέτρηση ΔΜΣ και ενημέρωση για τη διατροφή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου, διατροφολόγοι των Πολυδύναμων Δημοτικών Ιατρείων θα βρίσκονται από τις 10:00 έως τις 14:00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Θα ενημερώνουν τους πολίτες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας για την αξία της σωστής διατροφής και θα πραγματοποιούν μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε όσους το επιθυμούν.

20 και 21 Οκτωβρίου – Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Δωρεάν ψηφιακός μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον Σύλλογο Φίλων Γ.Ο.Ν. «Άγιοι Ανάργυροι», στην οδό Τύρινθος 2, στα Άνω Πατήσια.

Η δράση απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών χωρίς ιστορικό καρκίνου του μαστού και περιλαμβάνει εκτίμηση από γιατρούς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, ραντεβού και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο 210 2015510, εσωτ. 119-123.

20, 22 και 23 Οκτωβρίου – Δωρεάν γυναικολογικός και μαστολογικός έλεγχος
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί τριήμερος γυναικολογικός έλεγχος στα κατά τόπους Δημοτικά Ιατρεία.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει:

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από γυναικολόγο και ειδικό μαστολόγο των Δημοτικών Ιατρείων.

Οι ημερομηνίες και τα σημεία είναι:

Τρίτη 20 Οκτωβρίου – 5ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου – 6ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου – 4ο Δημοτικό Ιατρείο

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των αντίστοιχων Δημοτικών Ιατρείων.

Φωτογραφία: istock