Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – Ελεύθερες οι διαδημοτικές

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
Νέα απόφαση ελήφθη για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας από την κυβέρνηση, να μην επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, λόγω εκτάκτων επιδημιολογικών συνθηκών. Την εισήγηση έκαναν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά από έκτακτη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση. Ωστόσο, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να μην επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων,  αναφέρει την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τρεις αυτές περιοχές, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Στην απαγόρευση δεν εντάσσονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».