Χρυσοχοΐδης: «Φρέσκο αίμα» με νέες προσλήψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

  • Γιάννα Σουλάκη
Χρυσοχοΐδης
Εμφανίστηκαν ήδη στο Νοσοκομείο οι πρώτοι νοσηλευτές, ενώ αναμένονται έως τα τέλη Νοεμβρίου και νέες προσλήψεις γιατρών.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Είχε σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, με τους Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου, όπως και με το σωματείο εργαζομένων με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία του.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του Νοσοκομείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί «κορμό» για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του (εξοπλισμός, προσωπικό), ώστε να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει.

«Προβαίνουμε σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται. Ήδη, οι μισές ολοκληρώθηκαν πριν από 3 μέρες και οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο. Συνεπώς, θα έχουμε «φρέσκο αίμα» από πλευράς νοσηλευτών, που τόσο αναγκαίοι είναι στο σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου θα εμφανιστούν και οι καινούργιοι γιατροί του ΕΣΥ, που θα στελεχώσουν τις κλινικές του Νοσοκομείου.

«Θα προβούμε σε νέες προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2024. Ένα μέρος αφορά στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Και του χρόνου θα προστεθεί ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός πανεπιστημιακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή, αλλά και το Νοσοκομείο και τις κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό επιστημονικό προσωπικό, να καλύψουμε τις σημαντικές και βασικές ειδικότητες, έτσι ώστε το νοσοκομείο να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Χρυσοχοΐδης: Συγχαρητήρια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που έθεσε και τους προβληματισμούς που εξέφρασε το προσωπικό του Νοσοκομείου και σημείωσε ότι το υπουργείο ήδη έχει διαθέσει 14 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και τις αλλαγές που απαιτούνται.

«Είχα μια εκτεταμένη συζήτηση με τους διευθυντές όλων των κλινικών και προχωράμε στα αναγκαία συμπεράσματα, προκειμένου να οργανώσουμε την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου. Διατέθηκαν ήδη 14εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και όλες τις αλλαγές που χρειάζεται, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα. Διατίθενται μεγάλα ποσά για εξοπλισμούς», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πρωτοφανή επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του Αυγούστου, διαφυλάττοντας την ασφάλεια των ασθενών.

«Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του νοσοκομείου που εκείνη τη βραδιά του Αυγούστου, εγώ από την Αθήνα, και οι δύο Υφυπουργοί μου εδώ, η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και εκκένωσαν το νοσοκομείο μπροστά στον κίνδυνο της πυρκαγιάς εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και τελικά συνέβη κάτι το οποίο ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στην Πρότυπη Στεφανιαία Μονάδα της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία μάλιστα είναι πιστοποιημένη ως η πρώτη Στεφανιαία Μονάδα & Αιμοδυναμικό Εργαστήριο σε Δημόσιο Νοσοκομείο.