Iatropedia

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Άσυλο Ανιάτων

Διήμερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που συμπεριλαμβάνουν bazaar με δημιουργίες των περιθαλπομένων, θα πραγματοποιηθούν 21-22 Δεκεμβρίου 2019 στο Άσυλο Ανιάτων.

Την καθιερωμένη του χριστουγεννιάτικη γιορτή και ταυτοχρόνως bazaar θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη.

Στη διάρκεια των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου θα υποδεχτούν τους καλεσμένους τους με γλυκά. Θα διαθέσουν επίσης τις χειροποίητες δημιουργίες τις οποίες προετοιμάζουν με πολλή αγάπη όλο τον χρόνο στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης. Θα διοργανωθούν επίσης δημιουργικά εργαστήρια, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες μουσικές.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται ετησίως στο Άσυλο Ανιάτων. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές δράσεις που φέρνουν τη χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων στους χώρους του και τους περιθαλπομένους.

Εφέτος, η σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η μέτζο σοπράνο Λυδία Αγγελοπούλου θα συντροφεύσει τον κόσμο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Θα ακουστούν επίσης παραδοσιακές μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Επιπλέον, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, θεραπευτικά αλογάκια θα επισκεφθούν τους ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων για να τους βοηθήσουν στην ανάρρωσή τους.

Το bazzar θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 17:00. Στο Εντευκτήριο και τον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα, πολλών ειδών κεντήματα, πάνινες τσάντες και πολύχρωμα πορτοφολάκια, αρωματικά πουγκάκια με βότανα και γούρια για την καινούργια χρονιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν ταυτοχρόνως με το bazaar έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.12.2019

07.00 – 11.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων

10.30 π.μ. Carousel Miniature Horses – θεραπευτικά αλογάκια μινιατούρες

10.45 – 11.30 π.μ. Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

11.30 π.μ. Βυζαντινή Χορωδία // Πρόγραμμα Δράσεων στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.12.2019

11.30 π.μ. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κυρία Λυδία Αγγελοπούλου (μέτζο σοπράνο), την κυρία Κάτια Πάσχου (σοπράνο), τους κ.κ. Σταμάτη Μπέρη και Ανδρέα Καραούλη (τενόρους). Στο πιάνο θα τους συνοδεύει ο Μαέστρος κ. Δημήτρης Γιάκας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23.12.2019

10.30 π.μ. Χριστουγεννιάτικη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, με συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων.

12.00 π.μ. Επίσκεψη μαθητών του “Neue Schule Athen”