Χρήστος Κέλλας: «Κατ΄επάγγελμα εκφραστής του ψεύδους ο πρωθυπουργός»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ψεύδη θεωρεί ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, τα περισσότερα από όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το μεσημέρι της Δευτέρας στο συνέδριο που συνδιοργανώθηκε με την ΠΟΥ.

Η μόνη αλήθεια που είπε ο πρωθυπουργός, κατά τον κ. Κέλλα, είναι ότι το ΕΣΥ στηρίζεται στις ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό και η ομολογία «έστω και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, της αναγκαιότητας της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ και της μετατροπής του σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, που με τόσο μένος πολεμούσε».

Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του κ. Κέλλα:

«Παρόλο που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε αυταπάτες, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα εκφραστής του ψεύδους. Το απέδειξε, άλλη μια φορά, στην ομιλία του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ξεκίνησε με τη δήθεν νομοθετική κάλυψη από την Κυβέρνησή του των 2.500.000 εκατομμύρια ανασφαλίστων, που όμως είχαν καλυφθεί πλήρως από τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συνέχισε με τους δήθεν αυξημένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, που όμως μειώθηκαν κατά 260.000.000 ευρώ το 2015, σε σχέση με το 2014.

Ομολόγησε, έστω και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ και της μετατροπής του σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, που με τόσο ‘’μένος’’ πολεμούσε.

Αναφέρθηκε, για πολλοστή φορά, στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που όμως είχαν δρομολογηθεί από το 2014, από τη δική μας Κυβέρνηση και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, καθώς δόθηκε προτεραιότητα σε άλλους ‘’ημετέρους’’.

Κατέληξε με την προκήρυξη των 500 θέσεων ιατρών και νοσηλευτών για τις Μ.Ε.Θ., που η έλλειψή τους έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας και έχει προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση.

Τελικά, η μόνη αλήθεια που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι το Ε.Σ.Υ. στηρίζεται στις ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία».