Iatropedia

Αθώος ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος για την κατηγορία πρόκλησης επεισοδίων

Αθώο για το αδίκημα της πρόκλησης βίας και υποκίνησης επεισοδίων έκρινε το Δικαστήριο, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαλλάχθηκε των κατηγοριών, καθώς εργαζόμενος εταιρίας Security -ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φερόταν να έχει τραυματιστεί σε διαδήλωση- κατέθεσε ότι ουδέποτε είδε τον κύριο Γιαννάκο να υποκινεί τους διαδηλωτές να τελέσουν οποιοδήποτε αδίκημα και ούτε ο ίδιος τραυματίστηκε.

«Η Δικαιοσύνη, έπραξε το έργο της», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαλλάχθηκε των κατηγοριών, αφού μάλιστα, ο εργαζόμενος εταιρίας Security, που φέρονταν να έχει τραυματιστεί στην εν λόγω διαδήλωση, κατέθεσε, ότι ουδέποτε είδε τον κύριο Γιαννάκο να υποκινεί τους διαδηλωτές να τελέσουν οποιοδήποτε αδίκημα και ούτε ο ίδιος τραυματίστηκε. Ο χαρακτηριζόμενος, από το γνωστό σύστημα Πολάκη, ως τραυματισμός του στην διάρκεια της συγκεντρώσεως αυτής, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια του Υπουργείου να στοιχειοθετήσει εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ ποινικά αξιόποινες πράξεις».

Από την διαδικασία, όπως εξελίχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, προέκυψε ότι και η δικογραφία αυτή καθαυτή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «δεν ήταν τίποτε άλλο από την γνωστή προσπάθεια των γνωστών κέντρων να παράξουν ποινικά διωκόμενους συνδικαλιστές, δέσμιους των επιθυμιών τους και ανίκανους να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Η προσπάθεια τους, αυτή, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς αλλά αντιθέτως, μας έκανε πιο δυνατούς».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και θα προασπίζει με σθένος τη δημόσια υγεία και πρόνοια αφού αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή της:

«Δεν απειλούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Λειτουργούμε θεσμικά και διεκδικούμε την επίλυση των αιτημάτων μας», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.