Iatropedia

Ανταλλαγή «ασυνήθιστων» εγγράφων από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Σπάρτης

Την ... απαίτηση του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σπάρτης, ανέδειξε με ανάρτησή της η ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ ygeianet παίρνοντας με το σχόλιο της θέση υπέρ των ειδικευομένων που όπως λέγεται, έχουν ελλιπή εκπαίδευση και τώρα επιδεινώνεται περαιτέρω η κατάστασή τους.

Ο διευθυντής λίγο ως πολύ ζητά από ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς να τον ενημερώνουν για ποιο λόγο διαχειρίστηκαν τον κάθε ασθενή στα ΤΕΠ απουσία ειδικού. Η απαίτηση αυτή, είναι η απάντηση σε έγγραφο διαμαρτυρίας των ειδικευομένων γιατρών που στηλιτεύουν την κατάσταση στα ΤΕΠ.

Ο διευθυντής στο έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, «τραβάει το αφτί» στους ειδικευόμενους ζητώντας τους να ασκούν την Ιατρική στα ΤΕΠ μόνο παρουσία ειδικού γιατρού (πράγμα που γενικά θα έπρεπε να είναι κατά την γνώμη μας κανόνας, αλλά δεν ισχύει σε κανένα νοσοκομείο λόγω έλλειψης ειδικών γιατρών όλες τις ώρες). Και όχι μόνον αυτό, αλλά όταν κινδυνεύει η ζωή ασθενούς και δεν μπορούν να περιμένουν να φτάσει στα ιατρεία ειδικός γιατρός, ο διευθυντής ζητεί να δίνουν μετά εξηγήσεις…

Δείτε το σχετικό έγγραφο και το σχόλιο που το συνοδεύει εδώ: sparth_2.