Τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα, είδη υγιεινής στους πρόσφυγες από τα μέλη του ΦΣΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής κάνει έκκληση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά και έχουν πολλές ανάγκες σε τρόφιμα, ρουχισμό και βέβαια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) όπως δημοσιεύτηκε στο farmakopoioi.blogspot:

Όποιο μέλος μας θέλει και έχει την δυνατότητα να βοηθήσει, ή γνωρίζει κάποιον που έχει την επιθυμία να βοηθήσει, ενημερώνουμε για τις ανάγκες που υπάρχουν :

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ :
Υπάρχει ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό, τόσο γιατρών, φαρμακοποιών, όσο και ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν στο μαγείρεμα ή στη διανομή φαγητού ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και στη τήρηση υγιεινής του χώρου και των προσφύγων.

ΤΡΟΦΙΜΑ :
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικά γάλατα και τρόφιμα συσκευασμένα μακράς διαρκείας που δεν χρειάζονται ψυγείο. Παρακαλούνται οι εθελοντές να μην προσφέρουν μπισκότα και φρυγανιές.

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ :
Σαμπουάν, βρεφικές κρέμες, αφρόλουτρα, χαρτί τουαλέτας, μωρομάντηλα κ.λ.π.

ΦΑΡΜΑΚΑ : Αντιδιαβητικά φάρμακα, αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά, αντιβιοτικά για παιδιά, αντιβηχικά σιρόπια για παιδιά, αεροθάλαμοι εισπνοών για παιδιά (δεκτοί και μεταχειρισμένοι), κολλύρια για τα μάτια, βιοπλέξ, σπιογκάλ, αντιισταμινικά.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ : Στον ρουχισμό, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχουν εθελοντές ώστε να κάνουν τον διαχωρισμό και την σωστή διανομή. Για αυτό τον λόγο, όσοι έχουν την διάθεση να προσφέρουν ρουχισμό, ενημερώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικά – παιδικά ρούχα, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι διαχωρισμένα σε σακουλάκια που θα αναφέρουν απέξω το φύλο, και την ηλικία για την οποία προορίζονται, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της διανομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ : η συλλογή όλων των ανωτέρω ειδών, θα αρχίσει από 8/3/2016 και μετά στα γραφεία του ΦΣΑ (Μυλλέρου 1) κατά τις ώρες λειτουργίας του (7:00-14:30), διότι λόγω των παραλαβών δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος στον σύλλογο για να συλλεχθούν νωρίτερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ         ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ