Τιμητική βράβευση για τον ιδρυτή της ELPEN, κ. Δημήτρη Πενταφράγκα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία (ΕΧΕ) τίμησε τον πρόεδρο και ιδρυτή της ELPEN κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, τον κ. Απόστολο Παπαλόη, βιολόγο, διευθυντή Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου ELPEN και το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στην Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και τους Έλληνες χειρουργούς.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της ΕΧΕ για το 2016, εκδήλωση την οποία άνοιξε με την ομιλία του ο κ. Παπαλόης, εμπνευσμένη από τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη (1976) «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι». 40 χρόνια μετά, ποιά είναι η ελιά, ποιό είναι το αμπέλι και ποιό είναι το καράβι;»

Τα 3 βραβεία παρέλαβε ο κ. Παπαλόης από τον πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, καθηγητή Ιωάννη Μπράμη και τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Παρασκευόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε και εκ μέρους του προέδρου κ. Πενταφράγκα, την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία για την ιδιαίτερη τιμή και την πολύχρονη συνεργασία και τόνισε ότι «η ELPEN θα συνεχίσει να υποστηρίζει με σθένος κάθε ερευνητική και επιστημονική προσπάθεια που στόχο έχει να συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και αποδίδει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στους ασθενείς.

Εδώ και 50 χρόνια, δέσμευσή μας είναι να συνεργαζόμαστε με όλους εκείνους τους φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και πάθος για την επιστήμη, εδραιώνοντας διαχρονικές συνεργασίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου που συμβάλουν στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν