Τιμητική εκδήλωση από το ΕΚΠΑ για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τη αναγόρευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλαου Αναστασιάδη σε διδάκτορα του της Νομικής Σχολής, παρουσία του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ανακοίνωσε το ΕΚΠΑ για την προσεχή Τετάρτη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του πρύτανη του ΕΚΠΑ:

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτίριο, Πανεπιστημίου 30) θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Νικόλαου Αναστασιάδη, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Προσφώνηση θα γίνει από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κύριο Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.

Παρουσίαση το έργου και της προσωπικότητας του τιμώμενου θα γίνει από τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο Νικόλαο-Μιχαήλ Αλιβιζάτο.

Η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος της Σχολής, της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος και η  περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο της Σχολής,  θα γίνει από την Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγήτρια κυρία Διονυσία Καλλινίκου.

Θα ακολουθήσει  επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρύτανη του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κύριο Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Νικόλαου Αναστασιάδη.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ