Από την μια το ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη η ΝΔ και στην μέση η …Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η έκφραση "τεταμένες" είναι επιεικής για να περιγράψει κάποιος τις σχέσεις όχι μόνο της Αριστοτέλους με τον τομέα Υγείας της ΝΔ, αλλά και τις σχέσεις του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κανείς εκ των τριών πλευρών δεν χαρίζεται, και τα δελτία τύπου με κατηγορίες και επιχειρηματολογία κατά του άλλου "δίνουν και παίρνουν" εδώ και ένα 4ήμερο τουλάχιστον...

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της κόντρας για την Υγεία.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, Χρήστος Κέλλας, έκανε αργότερα την Παρασκευή, την εξής δήλωση:

«Δεν πέρασαν 48 ώρες από την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου στην Υγεία στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα ψέματα συνεχίζονται. Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχεται ότι 37 (δηλαδή το 86%) από τις 43 προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και μόνος σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας! Και απαντά μόνο στα 6.

Πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου:

1. Προσλήψεις Παραδέχεται ότι το 2015 δεν έγινε καμία! Αντίθετα, καθυστέρησε να προκηρύξει τις 500 θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ).

2. Ανασφάλιστοι – Είναι πλήρως καλυμμένοι από τον Ιούνιο του 2014. Επισυνάπτονται οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που είχαν εκδοθεί επί Κυβερνήσεώς μας. Ο νοών νοείτω!

3. Ελλείψεις Κέντρων Υγείας – Πλήρης ομολογία της χρεοκοπίας του συστήματος! Και τώρα προσδοκούν να σώσουν την κατάσταση οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και η Πυροσβεστική!!!

4. Χρηματοδότηση Νοσοκομείων – Παραδέχεται ότι το 2015 δόθηκαν 260 εκ ευρώ λιγότερα. Θα… σώσουν την κατάσταση το 2016!

5. Ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αντί για 1,3 δις αναφέρει ότι είναι 1,202 δις! Και το αποδίδει στα capital controls. Tί πιο επίσημη ομολογία;

6. Ψυχιατρική μεταρρύθμιση – Στις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στρατηγικό σχέδιο στις Βρυξέλλες σε δύο μήνες και στις 18 Φεβρουαρίου ότι το έχει ήδη καταθέσει! Τί από τα δύο ισχύει;

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα».