Κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με παρουσίες από όλα τα πολιτικά κόμματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε μια κατάμεστη αίθουσα με εκπροσώπους από όλα τα πολιτικά κόμματα, τον υπουργό Εσωτερικών Κουρουμπλή να εκπροσωπεί την κυβέρνηση και τον γενικό γραμματέα του ΥΥΚΑ να εκπροσωπεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΦ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων πήρε πρώτος τον λόγο και μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να ύπαρξης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο αλλά και εθνικής καμπάνιας για το ελληνικό φάρμακο μαζί μάλιστα με τον ΣΦΕΕ που εκπροσωπεί τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο κ. Τρύφων πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να είναι περήφανη για τον κλάδο καθώς όχι μόνο δεν έχει μειώσει μέσα στην κρίση θέσεις εργασίας αλλά διευρίνει τις δραστηριότητές του και εξάγει.

Οι αναφορές για την δύσκολη, υποχρεωτική έκπτωση του clawback  δεν ήταν λίγες καθώς σε αυτό αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΦ όσο και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης αλλά αργότερα στον σύντομο χαιρετισμό του και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τέως υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και ζήτησε να σταματήσει η φτωχοποίηση μέσω της φοροεισπρακτικής πολιτικής ενάντια στους Έλληνες. «Χάσαμε πολύ χρόνο με πειραματισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά «άναψε» όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος που μάλιστα έκανε και δευτερολογία απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη ότι ήταν ΝΔ πριν γίνει εκείνος, και …»έσβησε» όταν έπεσε το ρεύμα καθώς μιλούσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης δίνοντας μία νότα χιούμορ στην βραδιά.