Κινητοποιήσεις και την προσεχή Δευτέρα από τους γιατρούς για το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το περίφημο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό έχει βγάλει στους δρόμους όλους τους επαγγελματίες με τους γιατρούς να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις. Την Δευτέρα είναι το δεύτερο "κύμα" κινητοποιήσεων και ακολουθεί και απεργία στις 4/2.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση από τον ΙΣΑ:

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην 24ώρη αποχή από τα καθήκοντά σας και στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/01/2016 και ώρα 11.30.
Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

Το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, αποτελεί ταφόπλακα για το ασφαλιστικό και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας δυναμικό παρόν.

Στην ανωτέρω μεγάλη κινητοποίηση κατά του ασφαλιστικού συμμετέχουν και στηρίζουν οι παρακάτω Φορείς:
1) Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, 2) Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων ΠΟΣΚΕ, 3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας ΠΟΣΙΠΥ, 4) Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, 5) Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, 6) Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας, 7) Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), 8) Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, 9) Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, 10) Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρούργων Ελλάδος, 11) Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας, 12) Επαγγελματική Ένωση Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων, 13) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, 14) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, 15) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, 16) Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, 17) Πανελλήνια Ένωση Πολυϊατρείων και Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών, 18) Πανελλήνια Ένωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΕΟΠΥΥ (Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ), 19) Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών – Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων ΠΕΕΒΙ.

Διαβάστε εδώ την σχετική ενημέρωση από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ:

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει και αναγγέλλει την ενεργό συμμετοχή των συμβεβλημένων ιατρών της Αθήνας στην 24ωρη αποχή τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου που προκήρυξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 11.30πμ.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί στην πράξη, τα όποια έσοδα από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας δυναμικό παρών.

Διαβάστε εδώ την σχετική ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου:
-Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
-Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές κλπ.) πλην ΑΜΕΑ, την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.
-Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μην διακινδυνεύσει η Υγεία κανενός ασθενούς
-Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επίσης:
Καλούμε τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε Συνέλευση, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21:00, στα γραφεία του Συλλόγου. Μοναδικό θέμα συζήτηση το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Στο τέλος της Συνέλευσης, καλούμε τους ιατρούς που έχουν επιστρέψει στα ΠΕΔΥ με ασφαλιστικά μέτρα σε συζήτηση για κοινή δράση και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει, ειδικά μετά την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.