«Δύσκολα» Χριστούγεννα για την Ειρήνη Παππά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της ηθοποιού είναι σοβαρή και για τον λόγο αυτό νοσηλεύτηκε τις τελευταίες μέρες σε ιδιωτική κλινική. Τις πληροφορίες αυτές ωστόσο διαρρέουν ιατρικοί κύκλοι και δεν επιβεβαιώνουν από το περιβάλλον της ηθοποιού που επιμένουν ότι είναι καλά στην υγεία της δεδομένης βέβαια της ηλικίας της.

Από ιατρικούς κύκλους πάντως λέγεται ότι Χριστούγεννα με σοβαρά προβλήματα υγείας πέρασε η σπουδαία, διεθνούς φήμης  ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια ζει μια σχετικά μοναχική ζωή στο σπίτι της στην Αθήνα αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Τα προβλήματα αυτά φαίνεται ότι επιδεινώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και έτσι η σπουδαία ηθοποιός που διανύει την 8η δεκαετία της ζωής της, αναγκάστηκε να μεταβεί σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά όπου και νοσηλεύτηκε επί 3ημέρου.

Η Ειρήνη Παπά γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της γενιάς της καθώς έκανε σημαντικές ταινίες ακόμα και στο Χόλιγουντ και στην Τσινετσιτά. Οι ερμηνείες της σε θεατρικούς ρόλους έχουν γράψει ιστορία και θεωρούνται σήμερα «μάθημα» υποκριτικής. Ταυτόχρονα η κ. Παππά έχει υπάρξει μία από τις ομορφότερες γυναίκες που εκπροσώπησε επάξια την ελληνική ομορφιά σε όλο τον κόσμο!

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μανοέλ ντε Ολιβέιρα την έχει περιγράψει ως την «πανέμορφη και μεγαλοπρεπή φιγούρα που ενσαρκώνει τη γυναικεία ψυχή στη βαθύτερη έκφραση της. Είναι η εικόνα της Ελλάδας όλων των εποχών, μητέρα ενός ποταμού, πηγή ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού».