20χρονος με αυτισμό νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο σε άθλιες συνθήκες λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών

  • Γιάννα Σουλάκη
Δρομοκαϊτειο
Εμπαιγμό από την πολιτεία δηλώνουν ότι υφίστανται οι γονείς ενός 20χρονου αγοριού με αυτισμό, που νοσηλεύεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο εδώ και έναν χρόνο.

Ο Βασίλης δεν είναι ψυχικά ασθενής, είναι ένας 20χρονος ο οποίος έχει διαγνωστεί με αυτισμό και παραμένει εδώ και έναν χρόνο κλεισμένος σε ένα μικρό δωμάτιο στο Δρομοκαΐτειο, καθηλωμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του αρκετές ώρες την ημέρα, καθώς είναι διεγερτικός.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται εκεί, παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν εδώ και μήνες οι αρμόδιοι φορείς για τη μεταφορά του σε δομή κατάλληλη για την περίπτωσή του.

Ο Βασίλης ζει σαν φυλακισμένος σε έναν μικρό θάλαμο που μοιάζει κελί και που μετά βίας χωράει το κρεβάτι του και μια ντουλάπα. Από αυτόν το θάλαμο, ζήτημα είναι αν βγαίνει μια φορά την ημέρα, για να πάει μια μικρή βόλτα ως το προαύλιο του ψυχιατρείου.

Μόνο υποσχέσεις, λέει η μητέρα του 20χρονου – Είναι έναν χρόνο στο Δρομοκαΐτειο

Και η Πολιτεία μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις της μητέρας του, όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που πρόσφερε σε αυτό το παιδί είναι δυο επισκέψεις την εβδομάδα από νοσηλευτές κρατικού φορέα, για να τον φροντίζουν.

“Δεν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής για να φύγει από εδώ. Στις αρχές της χρονιάς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας μας υποσχέθηκε ότι θα πάει σε ένα οικοτροφείο. Το οικοτροφείο αυτό θεώρησε το γιο μου ως υπεράριθμο. Δεν υπάρχει θέση εκεί για αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει εδώ, στο Δρομοκαΐτειο. Το υπουργείο μας υπόσχεται εδώ και πέντε μήνες ότι το παιδί θα πάει σε μία νέα δομή στο Περιστέρι, η οποία αναμένεται να φτιαχτεί εδώ και πέντε μήνες. Μας ενημερώνουν ότι το κτίριο έχει βρεθεί, αλλά περιμένουν τη χρηματοδότηση του υπουργείου ή της Περιφέρειας για να επισκευαστεί και να ανοίξει. Το παιδί μου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από το Δρομοκαΐτειο. Σήμερα, χθες” λέει η μητέρα του 20χρονου.

Πηγή: Newsit.gr