Τζελ- εξολοθρευτής κατά του AIDS

  • Iatropedia
Κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες από όλο τον κόσμο ανακοινώνουν νέα φάρμακα κατά του AIDS. Κάποια κλινικά αποδεικνύονται αξιόπιστα και κάποια όχι. Αυτή τη φορά Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα μόριο, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS. Τόνισαν μάλιστα ότι θα δημιουργήσουν ένα ειδικό τζελ (ημίρρευστη γέλη) που θα εξολοθρεύει τον θανατηφόρο ιό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ και της Ναντζίνγκ, διαπίστωσαν ότι το μόριο TD-0680 εμποδίζει τον ιό HIV-1 του AIDS να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα. Το εν λόγω μόριο θα μπορούσε να εισαχθεί σε ένα τζελ που θα «φρενάρει» τη σεξουαλική μετάδοση του ιού, εξοντώνοντας τον ιό καθώς αυτός προσπαθεί να διεισδύσει στα κύτταρα. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η μέθοδος αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το προφυλακτικό και να δώσει μια επιπλέον μέθοδο προστασίας.

Οι Κινέζοι καθηγητές προσπάθησαν καταρχήν να δημιουργήσουν κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του ιού. Ο επικεφαλής Δρ. Τσεν εξηγεί όμως τι συνέβη: “Η ιδανική λύση θα ήταν να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Αφού κάτι τέτοιο παραμένει άπιαστο όνειρο, πρέπει να αναζητήσουμε νέες στρατηγικές όπως ένα τοπικό μικροβιοκτόνο και αυτό επιτύχαμε”.

Στην Κίνα σήμερα το σεξ χωρίς προφυλάξεις ευθύνεται για το 90% των περιπτώσεων AIDS

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το AIDS στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

πίνουν αλκοόλ, δεν βάζουν προφυλακτικό, κάνουν σεξ και κολλάνε χλαμύδια

συγκλονιστικό βίντεο: ασθενής με aids, λιώνει σαν το κερί

άπιστοι και «πονηρούληδες» οι έλληνες

κολλάει ο έρπης με το φιλί;

Ευρωπαική βοήθεια για να χτυπηθεί η αύξηση 1500% στο aids