Του αφαίρεσαν πέτρα στην ουροδόχο κύστη που ήταν σαν… αυγό στρουθοκάμηλου! – Άναυδοι οι χειρουργοί [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πέτρα στην ουροδόχο κύστη
Όσο και να κοιτάει κανείς την φωτογραφία, δυσκολεύεται να το πιστέψει. Λογικό, αν αναλογιστούμε ότι ούτε καν οι γιατροί και οι χειρουργοί που είναι η δουλειά τους κιόλας, δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν στην ουροδόχο κύστη ενός 64χρονου άντρα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο άνδρας έκανε για καιρό παράπονα επειδή είχε προβλήματα κάθε φορά που πήγαινε στην τουαλέτα. Όταν τελικά έφτασε στο σημείο να πάει στο νοσοκομείο με πόνους κάθε φορά που πήγαινε για να ουρήσει, οι γιατροί του έκαναν ακτινογραφία για να εντοπίσουν το πρόβλημα.

Ε, δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ να το εντοπίσουν στις ακτινογραφίες…

πέτρα στην ουροδόχο κύστη

Σοκαρισμένοι διαπίστωσαν ότι ο 64χρονος είχε μια πέτρα στην ουροδόχο κύστη, η οποία ήταν σχεδόν στο μέγεθος ενός αυγού στρουθοκαμήλου!

Για την ακρίβεια η πέτρα είχε διαστάσεις 12 x 9,5 x 7,5 εκατοστά και βάρος 770 γραμμάρια!

Μια πέτρα στην ουροδόχο κύστη είναι κάτι αρκετά σύνηθες σε άντρες άνω των 50 ετών, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι πολύ σπάνιο.

πέτρα στην ουροδόχο κύστη

Η πέτρα στην ουροδόχο κύστη αυτού του ασθενούς, αν και είναι εντυπωσιακή, δεν είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, η μεγαλύτερη ήταν εκείνη που αφαιρέθηκε από τον 62χρονο José de Castro da Silva από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 2003, η οποία ήταν μεγέθους 17,9 x 12,7 x 9,5 εκατοστά και βάρους 1,9 κιλών!

Οι ακτινογραφίες της κοιλιάς του ασθενούς (του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά) αποκάλυψαν επίσης μια άλλη, πολύ μικρότερη πέτρα στον αριστερό ουρητήρα του, τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από τα νεφρά προς την κύστη.

πέτρα στην ουροδόχο κύστη

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, οι γιατροί επισήμαναν ότι ο άνδρας αυτός είχε αναπτύξει πριν από μια δεκαετία περίπου καρκίνο της ουροδόχου κύστης και είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης. Τότε, οι χειρουργοί είχαν αφαιρέσει την ουροδόχο κύστη του, αλλά κατασκεύασαν αυτό που “neobladder” από μέρη των εντέρων του.

Όπως και μια κανονική ουροδόχος κύστη, η τεχνητή “neobladder” ουροδόχος κύστη συνδέεται τόσο με τους ουρητήρες και με την ουρήθρα, δημιουργώντας έναν νέο τρόπο εξόδου των ούρων από το σώμα.

Όμως αυτή η επέμβαση ενέχει την πιθανότητα αυξημένου κινδύνου για πέτρα στην ουροδόχο κύστη, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης. Εκτός από τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της πέτρας, ο 64χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με λέιζερ, για να διαλυθεί η άλλη πέτρα στον αριστερό ουρητήρα του. Σύμφωνα με την έκθεση, ο 64χρονος δεν αντιμετωπίζει πλέον άλλα προβλήματα μετά την χειρουργική επέμβαση και τώρα παρακολουθείται απλά από γιατρούς.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Της έβγαλαν 27 φακούς επαφής από το ένα μάτι! Διαβάστε τι έγινε…

Οι πιο ακραίες ακτινογραφίες που είδατε ποτέ! [vid]

Πέτρες στην χολή: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Πέτρες στα νεφρά: Όλα τα συμπτώματα – Πώς θα φύγουν ανώδυνα [vid]