Το δέρμα καθρέπτης της σεξουαλικής υγείας για τους άνδρες

  • Iatropedia
Η στυτική δυσλειτουργία χτυπά περισσότερο τους άνδρες που έχουν κάποια δερματική πάθηση, σε σχέση με εκείνους που δεν παρουσιάζουν δερματολογικά προβλήματα. Οι αλλεργικές αντιδράσεις, το έκζεμα, η ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση πιθανόν να προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και των νεύρων και να επιδρούν αρνητικά στη στύση.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ταϊπέι, μελέτησαν τις περιπτώσεις αρκετών χιλιάδων ανδρών με στυτικό πρόβλημα και διαπίστωσαν την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στο έκζεμα και τη σεξουαλική ανικανότητα. Και όχι μόνο αυτό προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι και άλλες δερματικές παθήσεις έχουν να κάνουν με τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών.

Οι Ταϊβανέζοι ερευνητές μελέτησαν 4.000 άνδρες που έχουν πρόβλημα στύσης και τους συνέκριναν με 20.000 υγιή άτομα. Όπως διαπίστωσαν το 11% όσων είχαν στυτική δυσλειτουργία έπασχαν και από έκζεμα, πριν διαγνωστούν με το συγκεκριμένο σεξουαλικό πρόβλημα. Βέβαια υπήρξε και ένα ποσοστό λίγο κάτω από το 7% που ενώ έπασχαν από έκζεμα και άλλες δερματικές ασθένειες, δεν είχαν κανένα θέμα με τη στύση τους.

Στη συνέχεια οι ερευνητές απομόνωσαν άλλους παράγοντες κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είναι 60% πιθανότερο να έχουν ιστορικό εκζέματος ή κάποιας άλλης δερματοπάθειας.

Αναπάντητο ερώτημα, παραμένει όμως, το γιατί οι δερματικές παθήσεις όπως για παράδειγμα το έκζεμα ή η ψωρίαση, συνδέονται με τη λειτουργία της στύσης. Μια πιθανή εξήγηση κατά τους ερευνητές είναι ότι φταίει η χρόνια φλεγμονή που κρύβεται κάτω από τις δερματοπάθειες και επιδρά αρνητικά τόσο στα αιμοφόρα αγγεία όσο και στο δέρμα.

Βέβαια δεν πρέπει να μας διαφεύγει και ο ψυχολογικός παράγοντας, και το στρες που προκαλεί στον άνδρα και τη σύντροφο του, οποιαδήποτε χρόνια πάθηση, ειδικά όταν είναι ορατή όπως αυτές του δέρματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το ΔΕΡΜΑ στην κατηγορία

μάθετε τα πάντα για την ψωρίαση στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τη στυτική δυσλειτουργία στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

στυτική δυσλειτουργία: όταν ο πύραυλος δεν απογειώνεται

το στοματικό σεξ είναι επικίνδυνο για τους άνδρες

κονδυλώματα: όλες οι θεραπείες