Τι σημαίνει όταν ο άνδρας έχει κοντά δάχτυλα;

  • Iatropedia
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο και εφόσον είστε άνδρες, κοιτάξτε πάλι τα χέρια σας. Έχετε κοντά δάχτυλα; Αν έχετε κοντά δάχτυλα και εάν οι παράμεσοι σας είναι κοντοί, τότε είστε από τους τυχερούς . Το γιατί διαβάστε το αμέσως παρακάτω...

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα λοιπόν οι άνδρες που έχουν κοντά δάχτυλα και κυρίως κοντούς παράμεσους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναρρώσουν, εάν αρρωστήσουν από καρκίνο του προστάτη. Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορούν και ανταποκρίνονται καλύτερα στα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκινικού όγκου, από τους άλλους άνδρες.

Βασική προϋπόθεση σε αυτό είναι ο παράμεσος τους να μην ξεπερνάει σε μήκος τον δείκτη τους. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που έκαναν επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Νοτίου Κορέας, αυτό συμβαίνει γιατί οι άνδρες με κοντούς παράμεσους πιστεύεται ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, της ορμόνης δηλαδή που έχει άμεση σχέση με τους προστατικούς καρκίνους.

Οι Κορεάτες επιστήμονες, εξέτασαν 152 άνδρες εθελοντές και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν κοντύτερους παράμεσους, ανταποκρίνονταν καλύτερα στη δουταστερίδη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη, και η δράση της εμποδίζει τη δράση της τεστοστερόνης.

Οι εθελοντές στην έρευνα δεν είχαν εμφανίσει προστατικό καρκίνο, είχαν όμως διογκωμένο τον αδένα, ή εμφάνιζαν υπερπλασία. Σε ένα διάστημα μισού χρόνου που λάμβαναν δουταστερίδη, εκείνοι οι άνδρες με κοντό παράμεσο εμφάνισαν μεγαλύτερη συρρίκνωση του προστάτη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του προστάτη στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

6 μικρά μυστικά πριν κάνετε τεστ για τον προστάτη (PSA)

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον προστάτη

προσοχή στον προστάτη, η πρόληψη σώζει