Τι σημαίνει η μεγάλη μύτη στον άνδρα;

  • Iatropedia
Επειδή κυκλοφορούν πολλά κακόγουστα (ή καλόγουστα όπως το πάρει κανείς) αστεία για το μέγεθος της μύτης σας λέμε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του ανδρικού μορίου. Διότι το μυαλό των περισσότερων θα πήγε εκεί: Όσο πιο μεγάλη μύτη, τόσο πιο μεγάλο μόριο. Σας λέμε λοιπόν ότι η μεγάλη μύτη στον άνδρα δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι έχει άμεση σχέση με το μέγεθος του ανδρισμού του. Αντίθετα, μεγάλη μύτη στους άνδρες σημαίνει...

Οι άνδρες που έχουν μεγάλη μύτη λοιπόν, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Άιοβα, είναι περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στις ιώσεις και δεν αρρωσταίνουν εύκολα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες αφού έκαναν το εξής πείραμα: Δημιούργησαν 2 τεχνητές μύτες. Η μία κατά δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την άλλη. Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ομοίωμα κεφαλής και με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή μέτρησαν και κατέγραψαν την ποσότητα οξυγόνου που “ανέπνεε” το ομοίωμα με τις διαφορετικές μύτες.

Με τη μεγαλύτερη μύτη το ομοίωμα εισέπνεε περίπου 7% – 10% λιγότερους ρύπους από την ατμόσφαιρα. Η απόσταση δηλαδή εντός της μύτης λειτουργούσε σαν φίλτρο. Εκτός από τους ρύπους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με τη μεγαλύτερη μύτη το “φίλτρο” λειτουργούσε εξίσου καλά και για τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, και ιούς. Κάτι που σημαίνει ότι όποιος έχει μεγάλη μύτη ΄το φράγμα που υψώνεται ενάντια σε τέτοιου είδους ασθένειες είναι ισχυρότερο από κάποιον με μικρή ή φυσιολογική μύτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Αnnals of Οccupational Ηygiene», και τελικα το συμπέρασμα ήταν πως η μεγάλη μύτη προστατεύει τον οργανισμό από τις μολύνσεις του αέρα, τις αλλεργικές αντιδράσεις από τη γύρη τώρα την άνοιξη αλλά και από τις ιώσεις.

Η επικεφαλής καθηγήτρια της ομάδας του πανεπιστημίου που έκανε την έρευνα δρ Ρενέ Άντονι, τόνισε ότι: «Η μύτη προεξέχει πάνω από το στόμα, προσφέροντάς του μεγαλύτερη προστασία. Μια μεγάλη μύτη μπορεί να περιορίσει σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης του οργανισμού, ενώ κάτι τέτοιο ενδεχομένως να λειτουργεί και στην περίπτωση της γύρης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλεργίες της άνοιξης και μικρά παιδιά

Τι να κάνουμε όταν το παιδί αρνείται να πάρει το φάρμακο του;

Τι σχέση έχει η μύτη μας με την… κβαντομηχανική

Μια μύτη μεγαλώνει επάνω στο χέρι του. ΒΙΝΤΕΟ

Μήπως είμαστε όλοι γουρούνια;

Η απίστευτη δύναμη ενός ανάπηρου παιδιού που ξέρει ότι θα πεθάνει. ΒΙΝΤΕΟ

Πως να αντιμετωπίσετε την οσφυαλγία χωρίς φάρμακα.