Τι προτιμούν οι Ελληνίδες: πλαστική ή Botox;

  • Iatropedia
Στις φθηνές ενέσιμες θεραπείες το έχουν ρίξει το τελευταίο διάστημα οι Ελληνίδες για να χτυπήσουν την... κατάθλιψη του μνημονίου γυρίζονταςτην πλάτη στις ακριβές πλαστικές επεμβάσεις.

Η Ελλάδα της κρίσης θέλει τελικά και την αισθητική της έστω και με …εκπτώσεις. Τις εύκολες και γρηγορες ενέσιμες λύσεις που δεν καταστρέφουν το πορτοφόλι και ανεβάζουν τη διάθεση προτιμούν πια σε περίοδο μνημονίου οι Ελληνίδες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα βαριά χειρουργεία πλαστικών επεμβάσεων εχουν μειωθεί δραστικά και κάποιοι μιλούν ακομη και για πτώση 40-50%.

Αντίθετα οι ενέσιμες θεραπείες κάνουν θραύση καθώς φτιάχνουν πρόσωπο και διάθεση. Είναι ενδεικτικό ότι οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί κάνουν χρυσές δουλειές τους τελευταίους μήνες ενώ πολλοί προχωρούν ακόμη και σε εκπτώσεις προκειμένου να αυξήσουν την κίνηση στα ιατρεία τους.

Σύμφωνα με τις τιμές που κυριαρχούν πλέον στην αγορά, πολλοί πλαστικοί χειρουργοί έκοψαν από τις χρεώσεις στις ενέσιμες θεραπείες ακόμη και 30 με 40% προκειμένου το κόστος να μειωθεί και να παραμείνει σταθερή και η πελατεία τους.

Με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής το top 10 των μη επεμβατικών θεραπειών είναι:

1 Botox

2 Υαλουρονικό οξύ

3 Μεσοθεαπεία

4 Ενέσεις αυτόλογου λίπους

5 Θεραπεία λέιζερ προσώπου

6 Microdermabrasion

7 Χημικό πίλινγκ

8 επεμβατική σύσφιξη

9 Κρυσταλοθεραπεία

10 Calcium Hydroxylapatite

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κολπίτιδα: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται!

Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;

Όταν η ιατρική έχει έμπνευση! 1ο μέρος

Ποια είναι τα σημάδια της εγκυμοσύνης;