Τι πρέπει να τρώει μια γυναίκα για να έχει πιο υγιές στήθος

  • Iatropedia
Η διατροφή παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την υγεία κάθε ανθρώπου, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπου ορισμένες τροφές έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν περισσότερο από ό,τι σε άλλα.

Ένα από αυτά τα μέρη, είναι το γυναικείο στήθος. Το στήθος στην γυναίκα διαφέρει ριζικά από εκείνο του άνδρα, για προφανείς λόγους.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες κάθε γυναίκας, είναι το πώς θα μπορέσει να είναι πιο σίγουρη ότι έχει ένα υγιές στήθος. Αυτό δεν αφορά, φυσικά, μόνο την εμφάνιση, αλλά και την προστασία από πιθανές ασθένειες και παθήσεις.

Σύμφωνα με την δρ Suzanne Dixon, επιδημιολόγο και διαιτολόγο στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν τις ακόλουθες τροφές για πιο υγιές στήθος:

Ξηροί καρποί: Όλες οι ποικιλίες είναι πλούσιες σε φυτοστερόλες, οι οποίες έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακές έρευνες σε ζώα ότι προστατεύουν από την ανάπτυξη όγκων. Ορισμένοι τύποι, δε, περιέχουν λιπαρά οξέα, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πόνων στο στήθος που σχετίζονται με την περίοδο της γυναίκας.

Σταυρανθή λαχανικά: Το λάχανο, το μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών κ.α. περιέχουν γλυκοσινόλες. Αυτές οι χημικές ουσίες διασπώνται σε ενώσεις που αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Μανιτάρια: Έρευνα έδειξε ότι γυναίκες που έτρωγαν 10 ή περισσότερα γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια την ημέρα είχαν 64% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Όσπρια: Τα φασόλια και οι φακές είναι επίσης γεμάτα με φυτοστερόλες. Μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι γυναίκες που έτρωγαν όσπρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 24% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού από γυναίκες που έτρωγαν όσπρια λιγότερο από μία φορά το μήνα.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο γυναικείο στήθος προσελκύει τους άνδρες;

Πόνος στο στήθος πριν από την περίοδο: Γιατί συμβαίνει αυτό;